menu close menu

Gombás panaszok kezelése

Nőgyógyászati gombás panaszok természetes, költséghatékony kezelése

Gombás panaszok kezeléseHosszabb a természetes kúra, viszont mellékhatásmentesen gyógyul . Tartósabb panaszmentes időszak várható.
39 éves nőgyógyászati gomba terápiás tapasztalatomat szeretném megosztani Önnel.
24 évig én is csak a szakma által javasolt gyógyszeres kezelést alkalmaztam, mind helyi, mind pedig szájon keresztül szedendő formában.
Ez a kezelési mód sajnos gyakran csak átmeneti eredményt hozott, a tünetek a gyógyszerek abbahagyása után ismét jelentkeztek. Ez vezette az orvosokat az akár 6 – 12 hónapos megnyújtott gyógyszer alkalmazásához, mely jelentős költséget jelent és sok mellékhatással is együtt jár.( pl.az emésztőrendszerben hasznos feladatot végző:pl az idegrendszer védelmét biztosító B-vitaminok előállításában szereplő gombák jelentős része is elpusztul. a gyógyszeres kezelés során)
Mai tudásunk szerint a szervezetbe kerülő gyógyszerek átmenetileg meggátolják a gombák szaporodását, de a terápia befejezése után ismét féktelen megsokszorozódás várható, ilyenkor a
gyulladás megint kialakul, a panaszok újra kezdődnek, a gyógyszerszedés folytatódik.
15 éve stratégiát váltva sokkal jobb hatásfokkal természetes gombaellenes szerekkel kezelem a visszatérő, makacs korábban nem gyógyuló nőgyógyászati, elsősorban a Candida Albicans által kiváltott gyulladásokat és az ezzel járó kellemetlen, intenzív, irritatív tüneteket.

Teendők először jelentkező enyhe tünetek esetén:(irritáció, viszketés , fehér, esetleg túrós jellegű folyás)

-Teafaolaj
A DM-ben , Aldiban, vagy Rossman-ban kapható nagy – 30 ml -es teafaolaj is eredményes javulást okoz.
Az illóolaj vegyi összetételét (gomba, vírus és baktériumellenes, gyulladásgátló ) a Candida nem kedveli. Hatását az is fokozza, hogy az olaj az oxigéntől is elzárja a gombát.
Az ujjára csepegtessen 4-5 csepp higítatlan teafaolajat és naponta kétszer kenje át alaposan a hüvelyfalat. Egy cseppet juttasson az ujjhegyével ütközésig behatolva a méhszájra is.
( Az esetleg jelentkező kellemetlen érzés csak átmeneti ! )
A kezelést a tünetmentesség elérése után még egy hétig az említett módon folytassa.
Ezután elég ha naponta egyszer a méhszájat érinti egy csepp teafaolajjal.
A ritkán , kb. 1 %-ban előforduló allergia elkerülhető. Vigyázzunk, hogy a bőrt lehetőleg ne érje a teafaolaj.
Erős kipirulás esetén a kezelést abba kell hagyni, ilyenkor sajnos csak a rövidebb hatású, receptre felírható szerre válthatunk.

Teendők erősebb tünetek, illetve ismétlődő panaszok esetén:
-Teafaolaj kezelés a fent ismertetett módon + Lucerna-céklával 2×2 tabl. / kb 2600Ft / a tünetmentesség után még egy hétig, majd 2×1 tabl. amíg a doboz tartalma / 150 db / el nem fogy.

Teendők gyakran ismétlődő, makacs, visszatérő gombás fertőzések esetén:
Teafaolaj + Lucerna-céklával + koncentrált sós ülőfürdő 2-3 naponta.
Eresszen a kádba 10 -15 cm langyos vizet, majd öntsön bele egy-két csészényi konyhasót, keverje meg és üljön bele 15-20 percre. Lavór alkalmazása esetén fél csésze só is elég. A tömény NaCl erőteljes vízszívó hatása nem kedvez a kórokozóknak.

Pácienseim pozitív visszajelzései alapján javaslom Önnek is a fent említett módszert, mely egyre kevesebb panaszt és egyre hosszabb tünetmentes periódust okoz, így jelentősen javul az életminősége.
A hatás kitartó , megszakítás nélküli, napi kétszeri kezelés esetén eredményes.
Legmakacsabb esetben eddig max. 4 doboz Lucerna-céklával fogyott el.(4-5 hó)
Természetesen baktériumok és vírusok és élősködők is gyakran teremtenek
szövetkárosítás folytán kedvező feltételt a Candida Albicans és egyéb gombák
számára, így visszatérő gombás panaszok esetén alapos kórokozó kimutatást / góckutatást /és célzott kezelést szoktam ajánlani és végezni partnerre is kiterjesztve.

Keresés

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36 30 514-3529

Lehetőség szerint TELEFONON !

Email: drtakatsbela@gmail.com

Cím: 1123 Greguss utca 4/B bővebben>>>

Dr Takáts Béla nőgyógyász