menu close menu

Partnervizsgálat

Tartós, vagy ismétlődő intim gyulladások felszámolásánál fontos, hogy a partnerben akár tünetmentesen lappangó kórokozókról is információt nyerjünk. Ezért a hölgyek kivizsgálásával együtt elvégezzük a partner vizsgálatait is, így elkerülhető a vissza fertőződés.

Urológusok és onkológusok véleménye szerint a férfiakban megbújó kórokozók okozzák később a prosztata rák többségét, ezért is fontos a partner vizsgálata.

A vizsgált kórokozók: HPV, HSV2, N.gonorrhoea, Chlamydia trachomatis, Atopobium vaginae, Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis.

A jobb találati biztonság kedvéért nemcsak az ondó vizsgálatát végezzük el, hanem a húgycsőből, vizeletből, a garatból, a pénisz valamint a herezacskó bőréről is történik mintavétel és mikrobiológiai vizsgálat.

A kimutatott kórokozókat antibiotikum érzékenységi vizsgálat – antibiogram segítségével kiválasztott gyógyszerrel, célzott kezeléssel távolítjuk el a szervezetből.

A kezelés után is történik ellenőrző vizsgálat, így az esetleg még antibiotikumnak ellenálló, életben maradt kórokozó is kiírtható.

Keresés

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36 30 514-3529

hétfőn, kedden: 16-20 óráig,
szerdán, csütörtökön 8-12 óráig

Email: drtakatsbela@gmail.com

Cím: 1118 Budapest Gazdagréti tér 5. fsz. II. sz. Felnőtt Háziorvosi Rendelő bővebben>>>

Dr Takáts Béla nőgyógyász