menu close menu

A vaginizmus okai

A medencefenék izmainak nagy fájdalommal járó akaratlan, reflexes görcse a vaginizmus. A szűkület miatt nem kivitelezhető a behatolás, vagy csak fájdalommal lehetséges.

Az okok általában nem ismertek. Gyakran jönnek gyógyulni páciensek évekig tartó pszichoterápia, vagy gyógyszeres kezelések után.

Feltételezett lelki okok: érzéketlen, vagy ügyetlen partner által kiváltott fájdalom, erőszakos közösülés az előzményben, túlzott félelem a szüzesség elvesztésétől, vagy nem kívánt terhességtől, vagy fájdalomtól, undor érzés,elhidegülés a partnertől, stb.

Gyakran keletkezik vaginizmus gyulladásra adott antibiotikumszedését követő gombásodás miatti fájdalom rögzülése és az izom reflex kialakulása miatt. Gyulladás ellen használt hüvelyi gyógyszerek irritáció kiváltásával alakítanak ki védekezést az izomzatból. Többször találkoztam hólyagtükrözés kapcsán kialakult izomvédekezéssel, vaginizmussal is.

Az utóbbi 20 év alatt fájdalmak csillapításával foglalkozva sikerült 18 kezelésből álló kúrát kifejleszteni. Az okoktól függetlenül és azok ismerete nélkül is gyorsan meggyógyulnak eseteim. A fájdalmak megyszüntetésével gyorsan helyreáll a testi és lelki harmónia.

Keresés

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36 30 514-3529

hétfőn, kedden: 16-20 óráig,
szerdán, csütörtökön 8-12 óráig

Email: drtakatsbela@gmail.com

Cím: 1118 Budapest Gazdagréti tér 5. fsz. II. sz. Felnőtt Háziorvosi Rendelő bővebben>>>

Dr Takáts Béla nőgyógyász