menu close menu

A vaginizmus okai

A medencefenék izmainak nagy fájdalommal járó akaratlan, reflexes görcse a vaginizmus. A szűkület miatt nem kivitelezhető a behatolás, vagy csak fájdalommal lehetséges.

Az okok általában nem ismertek. Gyakran jönnek gyógyulni páciensek évekig tartó eredménytelen pszichoterápia, vagy gyógyszeres kezelések után.

Feltételezett lelki okok: érzéketlen, vagy ügyetlen partner által kiváltott fájdalom, erőszakos közösülés az előzményben, túlzott félelem a szüzesség elvesztésétől, vagy nem kívánt terhességtől, vagy fájdalomtól, undor érzés, elhidegülés a partnertől, stb.

Gyakran keletkezik vaginizmus gyulladásra adott antibiotikum szedését követő gombásodás miatti fájdalom rögzülése és az izom reflex kialakulása miatt. Gyulladás ellen használt hüvelyi gyógyszerek irrtáció kiváltásával alakíthatnak ki védekezést az izomzatból. Többször találkoztam hólyagtükrözés kapcsán kialakult izomvédekezéssel, vaginizmussal is.

Az utóbbi 3 évtized alatt fájdalmak csillapításával foglalkozva sikerült 18 kezelésből álló kúrát kifejleszteni a szexuális fájdalmak gyógyítására. Az okoktól függetlenül és azok ismerete nélkül is gyorsan meggyógyulnak  vaginizmustól szenvedő eseteim. A fájdalmak megszüntetésével gyorsan helyreáll a testi és lelki harmónia.

Keresés

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36 30 514-3529

Lehetőség szerint TELEFONON !

Email: drtakatsbela@gmail.com

Cím: 1123 Greguss utca 4/B bővebben>>>

Dr Takáts Béla nőgyógyász