menu close menu

Vélemények

27 éves vagyok, elsődleges vaginizmussal. Az elmúlt 10 évben sikertelenül próbálkoztam pszichológussal (2évig), kineziológussal, természetgyógyásszal és más nőgyógyászokkal, de senki nem tudott segíteni. 2012 szeptemberében mentem először Takáts doktorhoz, aki erre a problémára specializálódott, így hozzáértésével és rutinjával 2,5 hónap alatt megoldotta a problémámat.2012 novemberében már teljes szexuális életet tudtam élni.

Évek óta fenn álló vaginizmusomat – vulvodyniámat gyógyította meg rövid idő alatt kezelésekkel a doktor úr, amin a hónapok óta tartó pszichológiai kezelés sem segített. Mindig hálás leszek érte.

3-4 hónapon át szenvedtem parciális vaginizmustól. Ekkor még nem tudtam, hogy így hívják ezt a betegséget. Hüvelyfelmaródással indultak a tüneteim, kimutatható Haemophilus és e.coli valamint gomba fertőzéssel. Ezekből a bőrgyógyász ki is kezelt, azonban megmaradtak a fájó tünetek. Hiába mentem orvostól orvosig ,mindenhol azt mondták, hogy nincs kimutatható kórokozó és nem is értették, hogy miről beszélek.Volt olyan nőgyógyász, akitől megkérdeztem miért fáj a hüvelyi ultrahangos vizsgálat, mire ő csak a vállát vonta és nem tudott felelni. Elkeseredett voltam.Elkezdtem kutatni az interneten,és valahogy rábukkantam a vaginizmus és vulvodynia szóra és a doktor úr honlapja adott a legtökéletesebb képet arról, mi is ez a betegség, és ,hogy van rá gyógymód.Hamar kaptam időpontot és a vizsgálat után el is mondta, hogy mi áll fenn.Emlékszem még aznap hazaérve megnyugodtam, hogy van remény és most már tudják miről beszélek, mi a bajom.Annyi szenvedés után ez már nagyon kellett.Hozzá kell tennem, hogy nekem nemcsak a szex alatt fájt, hanem egész nap égő érzésem volt és kifejezett fájdalom érzet, kellemetlenség érzése is.Az első három kezelés fájt is, de nem voltam elkeseredve,kicsit talán megijedve,de az is elmúlt, mert a doktor úr folyamatosan nyugtatott, hogy jól leszek, ahogy múlik az idő.Észrevétlenül múlt el kb. 6-7. kezelésre a fájdalom, és már egyre jobban tágultam. A kezelések végeztével a szexet kipróbálva férjemmel már csak minimális fájdalom maradt, ami el is múlt behatolás után egy-két perccel.

Most már tudom, hogy ha bármikor ilyen előfordulna az életem során, hová kell mennem és van gyógymód!

Köszönöm Doktor Úr Szívből!

Állandó párkapcsolatban élek, most már 5. éve és szexuális téren minden rendben volt, egészen, a 3 évig, amikor is az egyik együttlét során szúró, fájdalmas volt a behatolás. Először nem fordítottam nagy jelentőséget a dolognak, gondoltam, csak átmeneti dolog. Az ezt követő együttlétek során a fájdalom továbbra is fennállt, valamint vizelés során jelentkezett a szúró érzés, így felkerestem a nőgyógyászom, aki akkor azt állapította meg, hogy felfáztam és felírt antibiotikumot, valamint ülőfürdőt javasolt.

A fájdalom ekkora elmúlt, de nagyjából 6 hónap után, ismét jelentkeztek a tünetek, de ekkor már a fájdalom olyan erős volt, hogy mellőznünk kellett a szexuális együttléteket. A nőgyógyászom ismét felírta a már korábban hatásosnak bizonyult antibiotikumot, de ezúttal nem használt. Visszamentem tehát még egyszer, ekkora kaptam egy másik antibiotikumot, de sajnos ez sem használt.

Fentiek után felkerestem egy másik nőgyógyászt, akinek szintén elmondtam a tüneteimet. Ő szintén felírt egy 3. antibiotikumot, hüvely krém formában, illetve hüvely zuhanyt.

Eddig már nagyjából 3 hónap telt el sex nélkül. Minden egyes antibiotikum kúra után megpróbáltuk az együttlétet, de egyre fájdalmasabb volt a behatolás, mely meglehetősen elkeserített mindkettőnket.

Mivel az első két orvos módszerei nem segítettek, a neten böngészve találtunk rá Dr. Takáts Bélára, aki leírta, hogy különböző fertőzésekkel és azok okozta panaszok kezelésére, és gyógyítására specializálódott. Amint lehetett felkerestem a rendelőt, és alapos kivizsgálás után (többek között laborvizsgálat is volt, nem csak nekem, hanem a barátomnak is) kiderült, hogy pontosan milyen kórokozók elleni antibiotikumot kellene szednem, hogy javuljon az állapotom, valamint az is, hogy vaginizmusom (gát és hüvely izmainak görcsös állapota), illetve részleges vulvodyniám (szeméremtest égő, csípő fájdalma) is van.

A diagnózis felállítása után, most már célzottan kaptam a kezelést. A fertőzések az antibiotikumoknak köszönhetően elmúltak, és a gát illetve hüvely fájdalom pedig a 12 alkalmas kezelés után elmúltak.

Most már ismét örömteli a szexuális együttlét, mely lelkileg is óriási megkönnyebbülést jelent.

A tüneteim 2004 –ben kezdődtek. Akkor 1,5 éve éltem egy kapcsolatban, amikor az együttlétek elkezdtek fájdalommal járni.

  • fájdalmas behatolás (égető fájdalmas érzés)
  • a hüvely bemeneténél egy ponton minden alkalommal sérülés keletkezett, ami több nap alatt múlt el
  • menstruáció idején a tampon felhelyezése is fájdalmas volt

Először arra gondoltam ez valamilyen gombás fertőzés következménye, vagy más típusú betegség. Sajnos az akkori orvosom, illetve más nőgyógyász sem tudott segíteni, amikor elmondtam a tüneteimet. Mivel a helyzet nem javult ezért anno egy candida diétát is végéig csináltam, ez a testemnek nagyon jót tett viszont a tüneteim nem múltak el.

Időközben a kapcsolatnak vége szakadt, de az elmúlt 10 évben bármikor létesítettem szexuláis kapcsolatot a fájdalom ugyanígy előjött. Volt, hogy kevésbé (pl aktus közben nem éreztem, de utána igen, és minden alkalommal legalább 1-2 nap kell a regenerálódáshoz), volt, hogy erősebben, attól függött mennyire tudok ellazulni, mert az javít a helyzeten, de sosem fájdalommentes az együttlét. Hüvelyen belül sosem érzek fájdalmat, csak a bemenetnél az egyetlen egy pont az, ami érzékeny és sérülékeny.

A fenti tünetekkel kerestem meg Takáts Béla doktor urat, akire az interneten találtam rá. A honlapján olvastam a korábbi betegek tapasztalatait és mivel ők is az enyémhez hasonló tüneteket vázoltak fel ezért megkerestem a doktor urat. Kicsit félve mentem el az első konzultációra, tekintve hogy korábban senki nem tudott segíteni a panaszaimon, igazából még diagnosztizálni sem tudták a betegségem. A doktor úr nagyon kedvesen fogadott, minden tünetemet, illetve, a betegség lefolyását részletesen átbeszélte velem, és megerősített abban, hogy vaginizmusom, illetve vulvidóniám van. Az én esetem az ő praxisában is bonyolultnak számított mivel a fájdalmam egy pontra koncentrálódott, és már nagyon rég fenn állt a probléma. Pár nappal később belevágtunk a kezelésekbe, ami nem csak abból állt, hogy a testemet, de a lelkemet is gyógyítottuk, mivel 10 év után, „hihetetlennek” tűnt, hogy pár hét alatt meggyógyulok majd. 12 kezelést kaptam, amiket intenzíven alkalmaztunk naponta több alkalommal is, és gyorsan mutatkoztak a pozitív eredmények (egyre kevésbé volt fájdalmas, illetve egyre lazábbak lettek az izmaim). Mindeközben csináltunk egy góckutatást is, hogy beazonosítsuk az esetleg jelen lévő baktériumokat, amik esetleges okozói lehetnek még a fájdalomnak. Sajnos találtunk is belőlük, és ezek gyógyszeres kezelését is megkezdtük.

A kezelések során, napról –napra kezdem megkönnyebbülni, mert éreztem a testemen a változást. A 12 fájdalom kezelés után még 6 „intim harmonizáló”kezelés következett, hogy véglegesítsük az elért eredményt, helyreálljon a testem PH-ja, és az „intim” részek működése.

Mivel a kezelések idején nem éltem párkapcsolatban ezért közvetlenül utána még nem volt alkalmam együttlét közben új tapasztalatokat szerezni, de azóta, már volt új partnerem és fájdalom mentes volt vele az együttlét, ami számomra nagyon megnyugtató, így lelkesen várom az újabb tapasztalatokat.

Mindenkinek, aki hasonló tüneteket tapasztal, csak ajánlani tudom a doktor urat, illetve a módszerét, mert 10 év fájdalmas együttlétei után rajtam is segített, amikor már azt hittem ez sosem fog megváltozni. Ami nagyon fontos, hogy nyitottnak kell lenni, és tényleg minden tünetről és tapasztalatról, aggodalomról beszámolni, és kérdezni, mert biztosan minden kérdésre választ lehet kapni, és minden apró részlet fontos lehet, és a doktor úr mindenkire annyi időt szám, ami tényleg szükséges, és én ezért külön hálás vagyok neki.:). Én mindig bármit kérdezhettem, rossz, vagy kellemetlen érzések nélkül és bármikor hívhattam ,amikor szükséges volt.

2013. szeptemberében rutin nőgyógyászati kenetvételem P3-as cytológia, de más kórokozót nem találtak. Ennek kezelésére Dalacin hüvelykrémet, és Isoprinosin tablettát kaptam. Kontroll kenetvétel után a cytológia P2-es, vegyes baktériummal, Döderlein baktérium kevés!

2013. december elején hólyagtáji fájdalmaim kezdődtek, fájdalom a vizeléskor, csípő érzés. A többszöri vizelettenyésztés negatív volt. D-Manózzal, tőzegáfonyával próbáltam segíteni a panaszokon. Eredménytelenül. December 25-én reggel enyhe vér volt a vizeletemben, amire NOLICIN antibiotikumot kaptam. A tüneteim nem múltak el ekkor urológus segítségét kértem. A vizelettenyésztés továbbra is negatív volt, végeztek cystoscopiát, de a hólyagon gyulladást nem találtak. Kaptam még Cyprofloxacint és Lovofloxacint antibiotikumokat. Uro-Vaxum-ot kaptam immunerősítésért, illetve nőgyógyászatra küldtek. Ekkor már hüvely szárazságra jellemző tüneteim i voltak, feszülés nyomás a hüvelyben és a hólyag környékén is. Folyásom nem volt, és most sincs.

Január 25-én vett kenetből a nőgyógyászat Trichomonas fertőzést diagnosztizált, melyre Tinidazolt kaptam, és 10 napig KLION kúppal kezeltek. A hólyagnyomás jócskán enyhült, de a hüvelyi panaszaim megmaradtak. Ekkora Budapesten hüvelykenet diagnosztikát készítettem, melyben gombát, septococcus B-t találtak, illetve a hüvelyi PH helyreállítását kezdték meg. Erre szájon át és hüvelyen keresztül tejsavat kaptam, a gombára, pedig bórsav kúpot, mely első ízben 5 napig, majd ezután 5 naponta kellett felhelyezni összesen 20 alkalommal. A gombára jellemző viszkető érzésem elmúlt, de a hüvely szárazságra utaló feszülő, égés, nyomás, megmaradtak, melyek főleg ülésre, járásra fokozódtak. Cikatridina kúpot használok a hüvely száraz érzésnek mérsékelésére. A méhnyakból vett kenetminta eredménye P2-es. A bórsavkúp irritál, illetve most már szinte minden irritálja a hüvelyi nyálkahártyám.

Múlt héten újból hüvelykenetet vetettem, melyben aerob vaginistist állapítottak meg, melynek a pontos kitenyésztését most a SOTE I. klinikán kezdik meg. Fájdalmaim nem szűnnek, feszítő. Nyomó égő érzés a hüvelyben, a vulván, a végbél körül is, enyhe hólyagtáji szúró érzés, néha csípő vizelés.

Alhasi menstruációs fájdalmak jelentkezése. FONTOS!! A menstruációs vérzésem 2 év csak 1-2 napig tart, kevesebb a vér mennyisége, és a fehér folyásom is jócskán lecsökkent az elmúlt 2 évben. Éjszakai verejtékezés jelentkezett fél éve. 42 éves vagyok! Korai menopauzára is gyanakszom, a hüvelyi PH is ezért borulhatott fel??? Ezt a kérdést is nagyon fontosnak tartom a tünetek miatt.

Kezelés után

Kedves szenvedő nőtársaim, akik az Interneten, fórumokon keresztül keresitek a megoldást a fájdalmaitokra, fontos tudnotok, hogy van megoldás!

Sok ilyen hozzászólással találkoztam, ahol fájdalmas hüvelyről, égő viszkető érzésekről, fájdalmas szexuális életről esik szó.

Az én esetem tanusítja, hogy van megoldás. Mikor rátaláltunk a Doktor Úr honlapjára már hónapok óta borzasztó hüvelyi fájdalmakkal küszködtem, alig tudtam ülni, és a gyaloglás is nagyon fájdalmas volt az említett terület fájdalma miatt. A szexuális együttlét teljesen lehetetlenné vált. Szinte nem tudtam élni az életemet! A fájdalmaim miatt elvesztettem a munkahelyemet is, és a teljes kilátástalanság szélére kerültem.

A Doktor Úr csoda módszerével 12 alkalomra teljesen meggyógyult a hüvelyi vaginizmusom, és mivel én nem vagyok egyszerű eset, és régóta szenvedtem vulvodiniával is, ezért erre még pár fenntartó kezelést ajánlottak, amit készséggel elfogadtam a gyógyulásom érdekében.

Már tudok ülni és járni, az életminőségem is rengeteget javult. Doktor Úr kivételével senki sem foglalkozik a nők ilyen jellegű fájdalmaival, pedig akadunk egy jó páran, akik ettől szenvedünk.

Hálát adok az Internetet, hogy rátaláltam a Doktor Úrra, és hálát adok a Doktor Úrnak aki az évek során szerzett tapasztalatai alapján, foglalkozik ezzel a betegséggel, megjegyzem EGYEDÜLÁLLÓAN Magyarországon, de akár Európában is.

Én biztos vagyok benne, hogy nőgyógyászhoz csakis hozzá fogok járni a jövőben is, a Doktor Úr nem csak fizikálisan, hanem lelki síkon is gyógyít minket, sokat foglalkozik a betegeivel, és a női lelket is próbálja erősíteni, ami nagyon fontos. Hiszen tudjuk, hogy néha pár jó szó is sokat segíthet!!

Kb. 2 éve kezdődtek panaszaim: csípő, égő érzés együttlét, valamint vizeletürítés esetén. 5 nőgyógyásznál is panaszommal. Több kivizsgálás, tenyésztés, hüvelykrémek után sem történt változás. Közben méhszájsebem alakult ki, melyet fagyaszottam, majd hüvelygombám, melyet kezeltek. De a fájdalom továbbra sem múlt el. A legutóbbi orvos azt állapította meg, valószínűleg vulvodyniám van. Azt ajánlotta, külföldről szerezzek be egy krémet, valamint lidokain kenőcsöt is használhatok, és csináltassak allergiavizsgálatot. Ha az előbbiek nem hoznak eredményt, műtéti beavatkozást érdemes csinálni. Nos az előzőek semmi eredményt nem hoztak. A műtétet szeretném elkerülni. Így további orvosokat kutatva, rátaláltam Dr. Takáts Bélára. Már 4. alkalommal találkozom vele, és végezzük el a fájdalomkezelést, illetve az újra kialakult méhszájsebem ecsetelését.

Két és fél hónap, 12 fájdalmas ám de egyre tűrhetőbb kezelés után, végre együtt tudok lenni a párommal fájdalom nélkül. Leírhatatlan nagy öröm töltött el az első próbaegyüttlét után, és ezt nagyon szépen köszönöm a Doktor Úrnak!

Keresés

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36 30 514-3529

hétfőn, kedden: 16-20 óráig,
szerdán, csütörtökön 8-12 óráig

Email: drtakatsbela@gmail.com

Cím: 1118 Budapest Gazdagréti tér 5. fsz. II. sz. Felnőtt Háziorvosi Rendelő bővebben>>>

Dr Takáts Béla nőgyógyász