menu close menu

Vélemények

L. Veronika

Kb. 2 éve kezdődtek panaszaim: csípő, égő érzés együttlét, valamint vizeletürítés esetén. 5 nőgyógyásznál is jártam a panaszaimmal. Több kivizsgálás, tenyésztés, hüvelykrémek után sem történt változás. Közben méhszájsebem alakult ki, melyet fagyasztottak, majd hüvelygombám, melyet kezeltek, de a fájdalom továbbra sem múlt el. A legutóbbi orvos azt állapította meg, valószínűleg vulvodyniám van. Azt ajánlotta, külföldről szerezzek be egy krémet, valamint lidokain kenőcsöt is használhatok, és csináltassak allergiavizsgálatot. Ha az előbbiek nem hoznak eredményt, műtéti beavatkozást érdemes csinálni. Nos az előzőek semmi eredményt nem hoztak. A műtétet szerettem volna elkerülni. Így további orvosokat kutatva, rátaláltam Dr. Takáts Bélára. Már 4. alkalommal találkoztam vele, és végeztük el a fájdalomkezelést, illetve az újra kialakult méhszájsebem ecsetelését.

Két és fél hónap, 12 fájdalmas, ám de egyre tűrhetőbb kezelés után, végre együtt tudok lenni a párommal fájdalom nélkül. Leírhatatlan nagy öröm töltött el az első próbaegyüttlét után, és ezt nagyon szépen köszönöm a Doktor úrnak!

H. Ágnes és párja

Peti:

10 éves kapcsolatunk során soha nem sikerült a hüvelyi behatolás, azonban biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb ezt az akadályt is legyűrjük majd, csak a megfelelő embert kell megtalálnunk hozzá.

2015 elején találtam rá Takáts úr honlapjára, májusában kezdtünk el kezelésekre járni, és a barátnőm már az első alkalmak után is érezhetően változni kezdett, elsősorban lelkiekben. Felszabadultabb, lazább lett, mert az eredmények biztatóak voltak, és elkezdtük látni a fényt az alagút végén.

12 alkalom után jött a próba, ami az előzményekhez képest nagyon jól sikerült. Lassan vége a 18 alkalmas kúrának, és most már simábban mennek a “dolgok”, de persze sok gyakorlás áll még előttünk.

Nagy kő esett le a szívünkről, ajánlom, hogy aki ilyen problémával kűzd, ne habozzon, vágjon bele, és ha megvan a megfelelő elszántság is, sikerülni fog!

Ági:

32 éves vagyok, 10 éve sikertelenül próbálkoztunk hüvelyi behatolással. Annyira rettegtem, hogy orvoshoz sem mertem elmenni a panaszaimmal. Végül a barátom akadt rá Takáts úrra, és hosszas mérlegelés után eldöntöttem, hogy belevágok. A hátam mögött akartam tudni ezt a problémát, örökre. Nem volt könnyű első alkalommal belépni a rendelőbe, de onnan már lépésről lépésre haladtunk. Annak ellenére, hogy a kezelések főleg a legelején fájdalmasak, később már csak kellemetlenek voltak, észrevettem magamon, hogy egyre felszabadultabb vagyok, és biztos voltam benne, hogy nemsokára rendbe jövök.

A kezelések nemcsak testi síkon zajlottak, legalább ennyi időt töltöttünk a lelki oldallal, beszélgetések formájában. Néhány alkalom után világossá vált, hogy ennek a problémának a megoldása nem pusztán fizikai kezeléseket igényel, de lelkileg is “helyre kell tennie magát” az embernek, sokat beszélgettünk Takáts úrral. Fontos azonban, hogy gyógyulás csak akkor várható, ha az ember maximálisan akarja a gyógyulást, és megfontolja a Doktor úr észrevételeit.

A 12. kezelés után sikeres próbaegyüttlét következett, ami után nagyon megkönnyebbültem, nemsokára pedig már vége a kezelésnek.

Azt javaslom hasonló problémávl küzdő nőtársaimnak, hogy merjenek lépni, sokkal egyszerűbb belekezdeni egy kezelésbe, mint éveken át rágódni. Minél előbb kezdi el, annál hamarabb lesz megoldás!

E. Ilona

42 éves vagyok és 10 éve szenvedtem vaginizmusban, amely teljesen lehetetlenné tette a szexuális együttléteket a párommal, illetve a nőgyógyászati vizsgálatokat. A problémák kezdetén igyekezdtem utána nézni az állapotomnak, de nem sok leírást találtam róla, ami válaszokat adott volna a kérdésemre és főleg megoldást a problémára. Mivel lelki eredetűnek írták le több helyen, felkerestem egy pszichológust aki meghallgatott ugyan, de érdemben nem tudott segíteni és egy nyugtató receptjével zárta a beszélgetésünket. A gyógyszert nem váltottam ki, de évekig nem találtam megoldást, ami segített volna.

2016. áprilisában rábukkantam az interneten Takáts doktor úr honlapjára, aki sikeresen kezelte a hasonló gondokkal küzdő pácienseit. Részt vettem egy 10 alkalomból álló, nagyon intenzív és az elején nagyon fájdalmas kezelésen. A doktor úr végig bíztatott és minden eszközzel próbált segíteni, ami nagyon sokat jelentett.

A fájdalom kezeléseket 1 hete hagytuk abba és hosszú évek óta végre sikerült a párommal szexuális kapcsolatot létesítenünk, amelynek csak az első pár perce volt kicsit feszítő és kellemetlen, de nem elviselhetetlen. Végre teljes életet élhetek fájdalom és szorongás nélkül, amiért végtelenül hálásak vagyunk a párommal a doktor úrnak.

Nagyon rossz volt látni a feleségemet, amint a sikertelen és fájdalmas próbálkozásaink után egyre inkább magát okolta a történtekért, ami csak még jobban rontott az állapotán. A Doktor úr visszaadta a kezelésekkel az önbizalmát, a magabiztosságát és a fájdalom nélküli együttléteket. Köszönöm, Gábor

L. Mónika

Doktor Urat vaginizmus problémámmal kerestem fel. rettenetesen izgultam, de már az első alakalom után biztos voltam benne: jó helyre kerültem. S bár az első néhány alkalom nagyon fájdalmas volt, mégis jó érzés volt bennem, hiszem oly kedvesen, emberien bánt velem. Igyekezett mindent elmagyarázni, megmutatni, s így valóban tudtam, mi történik velem. Folyamatosan biztatott, nyugtatott, beszélgetett, a lelkemet is ápolta. Tökéletesen meggyógyultam. Azóta már két év is eltelt. Bárkinek bátran ajánlom, ilyen orvossal még nem találkoztam.
Mónika

K. Beáta

A legutolsó kezelés után tisztán látszódott a változás nálam. A kezelések után ismét boldog párkapcsolatban élek a férjemmel, a szexuális együttlét nem okoz feszültséget bennem és a fájdalmaim a kezelés után teljes mértékben megszűntek. Nagyon örülök, hogy rászántam magam, mert több éve húzódó problémám valóban megszűnt. Ezúttal is szeretném hálámat kifejezni Doktor Úrnak, hiszem a kezelések leteltével ismét “nőnek” érzem magam :-)

H. Viktória

KEZELÉSEK ELŐTT: Kb 2 éve kezdődtek panaszaim: csípő, égő érzés együttlét, valamint vizeletürítés esetén. 5 nőgyógyásznál jártam panaszaimmal. Több kivizsgálás, tenyésztés, hüvelykrémek után sem történt változás. Közben méhszájsebem alakult ki, melyet fagyasztattam, majd hüvelygombám, melyet kezeltek. De a fájdalom továbbra sem múlt el. A legutóbbi orvos azt állapította meg, hogy valószínűleg vulvodyniám van. Azt ajánlotta, hogy külföldről szerezzek be egy krémet, valamint használhatok Lidocain kenőcsöt és csináltassak allergia vizsgálatot.Ha az előbbiek nem hoznak eredményt, műtéti bevatkozást érdemes csinálni. Nos az előzőek semmi eredményt nem hoztak. A műtétet szeretném elkerülni, így további orvosokat kutatva rátaláltam Dr. Takáts bélára.
KEZELÉSEK UTÁN: kb. 2 és fél hónap, 12 fájdalmas, ámde egyre tűrhetőbb kezelés után, végre együtt tudok lenni a párommal, fájdalom nélkül. Leírhatatlan nagy öröm töltött el az első próba együttlét után és ezt nagyon szépen köszönöm a Doktor Úrnak!
Viktória

G. Orsolya

2009-ben (augusztusban) kezdődött ez a párkapcsolatom, ami 2 és fél évig tartott. Eleinte jól kezdődött minden, de egy 2-3 hónap után állandó szexuális fájdalmaim voltak, mindig fájt. Ezzel párhuzamosan kezdődtek a csípő, viszkető érzések. Rendszertelenül jött a gomba, ha egyáltalán gomba. Elő is tudtam idézni, mert annyira féltem tőle, hogy előjön. Elkezdődött a versenyfutás a saját testemmel: csak nehogy gombás legyek, mert akkor nem tudok megfelelően teljesíteni a párkapcsolatomban szexuális téren, ami igazából nem is működött, de én mégis harcoltam érte. Kialakult egy irreális féltékenység: ha nem tőlem, hát akkor biztos másnál kell kielégülést keresnie a barátomnak. Ekkor indult el a kezelésbe vételem.

 • Biorezonancia
 • Pszichológus
 • Pszichiáter
 • Nőgyógyász – Octanisept spray, flucohexal gyógyszer, gypophillus (protexin) kapszula
 • Gyógyteában ülőfürdő
 • Kineziológus
 • Homeopátiás orvos

Ezek alatt beállt egy rendszer: mindig peteéréskor és menstruációkor volt a baj.
Sába intim mosakodógél – ettől nincs szagom. Ez jó!

Új kapcsolat! Mikor új párom lett: 2012. október, elmúltak a tüneteim kb. 3 hónapra. Minden megszűnt! Majd rá pár (kb. 5) hónapra minden visszajött. Újra rendszerbeállt probléma.
A tüneteim:

 • Csípő, maró folyás
 • Fehér darabos
 • Néha sárga/zöld darabosBelül, kívül fájdalmak, mintha az egész nemiszerv gyulladt lenne
 • Szex ilyenkor fizikailag képtelenség
 • Mintha sósav folyna belőlem

Mikor elmúlnak a tünetek, gyógyulásnak indulnak a felmart bőrfelületek, ha az egy kicsit erősebben megmozgatom, pl. behatolással, pisiléssel, akkor a bőr újra felsérül, szinte reped, hajszálrepedések lesznek rajta.
Sokszor előfordul, hogy jól vagyok már egy ilyen gombás időszak (5-8 nap) után, és szex közben derül ki, hogy mégsem – ilyenkor már nincs a maróm csípő érzés, csak ez a gyulladt fájás, és hogy szétszakad a bőröm, a gátam, a hüvelybemenet között lévő kis hártyaszerű bőr fáj iszonyatosan.
Ami szokott fájni: az a méhszájam, a hüvelyembe belőgó kis tölcsér csúcsa.
Ha nagyon gyulladt állaptoban vagyok, az egész külső nemiszerveim fájnak.
Pszichikai eredmények:

 • Jól megismerem önmagam
 • Rendben megítélem saját magam
 • Szexuálisan minden rendben van testileg és lelkileg is, főleg ha nincs semmi rossz tünet
 • Állandó félelem az elhagyástól, hogy én úgysem vagyok jó egy férfinek sem, mert hát ki bírja ki huzamosabb ideig, ami velem van…
 • Emiatt kisebbségi érzés: De ezek már sokat változtak amióta ennyire boldog párkapcsolatban élek, és ennyire szeretjük egymást és támogat a párom. Együtt vagyunk képesek a gyógyulásra!!!

B. Eszter

Állandó párkapcsolatban élek, most már 5. éve és szexuális téren minden rendben volt, egészen a 3. évig, amikor is az egyik együttlét során szúró, fájdalmas volt a behatolás. Először nem fordítottam nagy jelentőséget a dolognak, gondoltam, átmeneti dolog. Az ezt követő együttlétek során a fájdalom továbbra is fennállt, valamint vizelés során jelentkezett a szúró érzés, így felkerestem a nőgyógyászom, aki akkor azt állapítottam meg, hogy felfáztam és felírt antibiotikumot, valamint ülőfürdőt javasolt.
A fájdalom ekkorra elmúlt, de nagyjából 6 hónap után ismét jelentkeztek a tünetek, de ekkor már a fájdalom olyan erős volt, hogy mellőznünk kellett a szexuális együttléteket. A nőgyógyászom ismét felírta a már korábban hatásosnak bizonyult antibiotikumot, de ezúttal nem használt. Visszamentem tehát még egyszer, ekkorra kaptam egy másik antibiotikumot, de sajnos ez sem használt.
Fentiek után felkerestem egy másik nőgyógyászt, akinek szintén elmondtam a tüneteimet. Ő szintén felírt egy 3. antibiotikumot, hüvely krém formában, illetve hüvely zuhanyt.
Eddig már kb. 3 hónap telt el sex nélkül. Minden egyes antibiotikum kúra után megpróbáltuk az együttlétet, de egyre fájdalmasabb volt a behatolás, mely meglehetősen elkeserített mindkettőnket.
Mivel az első két orvos módszerei nem segítettek, a neten böngészve találtunk rá Dr. Takáts Bélára, aki leírta, hogy különböző fertőzésekkel és azok okozta panaszok kezelésére, és gyógyítására specializálódott. Amint lehetett felkerestem a rendelőt, és alapos kivizsgálás után (többek között laborvizsgálat is volt, nem csak nekem, hanem a barátomnak is) kiderült, hogy pontosan milyen kórokozók elleni antibiotikumot kellene szednem, hogy javuljon az állapoton, valamint az is, hogy vaginizmusom (gát és hüvely izmainak görcsös állapota), illetve részleges vulvoyniám (szeméremtest égő, csípő fájdalma) is van.
A diagnózis felállítása után, most már célzottan kaptam a kezelést. A fertőzések az antibiotikumoknak köszönhetően elmúltak, és a gát illetve hüvely fájdalom pedig a 12 alkalmas kezelés után elmúltak.
Most már ismét örömtli a szexuális együttlét, mely lelkileg is óriási megkönnyebbülést jelent.

27 éves vagyok, elsődleges vaginizmussal. Az elmúlt 10 évben sikertelenül próbálkoztam pszichológussal (2évig), kineziológussal, természetgyógyásszal és más nőgyógyászokkal, de senki nem tudott segíteni. 2012 szeptemberében mentem először Takáts doktorhoz, aki erre a problémára specializálódott, így hozzáértésével és rutinjával 2,5 hónap alatt megoldotta a problémámat.2012 novemberében már teljes szexuális életet tudtam élni.

Évek óta fenn álló vaginizmusomat – vulvodyniámat gyógyította meg rövid idő alatt kezelésekkel a doktor úr, amin a hónapok óta tartó pszichológiai kezelés sem segített. Mindig hálás leszek érte.

3-4 hónapon át szenvedtem parciális vaginizmustól. Ekkor még nem tudtam, hogy így hívják ezt a betegséget. Hüvelyfelmaródással indultak a tüneteim, kimutatható Haemophilus és e.coli valamint gomba fertőzéssel. Ezekből a bőrgyógyász ki is kezelt, azonban megmaradtak a fájó tünetek. Hiába mentem orvostól orvosig ,mindenhol azt mondták, hogy nincs kimutatható kórokozó és nem is értették, hogy miről beszélek.Volt olyan nőgyógyász, akitől megkérdeztem miért fáj a hüvelyi ultrahangos vizsgálat, mire ő csak a vállát vonta és nem tudott felelni. Elkeseredett voltam.Elkezdtem kutatni az interneten,és valahogy rábukkantam a vaginizmus és vulvodynia szóra és a doktor úr honlapja adott a legtökéletesebb képet arról, mi is ez a betegség, és ,hogy van rá gyógymód.Hamar kaptam időpontot és a vizsgálat után el is mondta, hogy mi áll fenn.Emlékszem még aznap hazaérve megnyugodtam, hogy van remény és most már tudják miről beszélek, mi a bajom.Annyi szenvedés után ez már nagyon kellett.Hozzá kell tennem, hogy nekem nemcsak a szex alatt fájt, hanem egész nap égő érzésem volt és kifejezett fájdalom érzet, kellemetlenség érzése is.Az első három kezelés fájt is, de nem voltam elkeseredve,kicsit talán megijedve,de az is elmúlt, mert a doktor úr folyamatosan nyugtatott, hogy jól leszek, ahogy múlik az idő.Észrevétlenül múlt el kb. 6-7. kezelésre a fájdalom, és már egyre jobban tágultam. A kezelések végeztével a szexet kipróbálva férjemmel már csak minimális fájdalom maradt, ami el is múlt behatolás után egy-két perccel.

Most már tudom, hogy ha bármikor ilyen előfordulna az életem során, hová kell mennem és van gyógymód!

Köszönöm Doktor Úr Szívből!

Állandó párkapcsolatban élek, most már 5. éve és szexuális téren minden rendben volt, egészen, a 3 évig, amikor is az egyik együttlét során szúró, fájdalmas volt a behatolás. Először nem fordítottam nagy jelentőséget a dolognak, gondoltam, csak átmeneti dolog. Az ezt követő együttlétek során a fájdalom továbbra is fennállt, valamint vizelés során jelentkezett a szúró érzés, így felkerestem a nőgyógyászom, aki akkor azt állapította meg, hogy felfáztam és felírt antibiotikumot, valamint ülőfürdőt javasolt.

A fájdalom ekkora elmúlt, de nagyjából 6 hónap után, ismét jelentkeztek a tünetek, de ekkor már a fájdalom olyan erős volt, hogy mellőznünk kellett a szexuális együttléteket. A nőgyógyászom ismét felírta a már korábban hatásosnak bizonyult antibiotikumot, de ezúttal nem használt. Visszamentem tehát még egyszer, ekkora kaptam egy másik antibiotikumot, de sajnos ez sem használt.

Fentiek után felkerestem egy másik nőgyógyászt, akinek szintén elmondtam a tüneteimet. Ő szintén felírt egy 3. antibiotikumot, hüvely krém formában, illetve hüvely zuhanyt.

Eddig már nagyjából 3 hónap telt el sex nélkül. Minden egyes antibiotikum kúra után megpróbáltuk az együttlétet, de egyre fájdalmasabb volt a behatolás, mely meglehetősen elkeserített mindkettőnket.

Mivel az első két orvos módszerei nem segítettek, a neten böngészve találtunk rá Dr. Takáts Bélára, aki leírta, hogy különböző fertőzésekkel és azok okozta panaszok kezelésére, és gyógyítására specializálódott. Amint lehetett felkerestem a rendelőt, és alapos kivizsgálás után (többek között laborvizsgálat is volt, nem csak nekem, hanem a barátomnak is) kiderült, hogy pontosan milyen kórokozók elleni antibiotikumot kellene szednem, hogy javuljon az állapotom, valamint az is, hogy vaginizmusom (gát és hüvely izmainak görcsös állapota), illetve részleges vulvodyniám (szeméremtest égő, csípő fájdalma) is van.

A diagnózis felállítása után, most már célzottan kaptam a kezelést. A fertőzések az antibiotikumoknak köszönhetően elmúltak, és a gát illetve hüvely fájdalom pedig a 12 alkalmas kezelés után elmúltak.

Most már ismét örömteli a szexuális együttlét, mely lelkileg is óriási megkönnyebbülést jelent.

A tüneteim 2004 –ben kezdődtek. Akkor 1,5 éve éltem egy kapcsolatban, amikor az együttlétek elkezdtek fájdalommal járni.

 • fájdalmas behatolás (égető fájdalmas érzés)
 • a hüvely bemeneténél egy ponton minden alkalommal sérülés keletkezett, ami több nap alatt múlt el
 • menstruáció idején a tampon felhelyezése is fájdalmas volt

Először arra gondoltam ez valamilyen gombás fertőzés következménye, vagy más típusú betegség. Sajnos az akkori orvosom, illetve más nőgyógyász sem tudott segíteni, amikor elmondtam a tüneteimet. Mivel a helyzet nem javult ezért anno egy candida diétát is végéig csináltam, ez a testemnek nagyon jót tett viszont a tüneteim nem múltak el.

Időközben a kapcsolatnak vége szakadt, de az elmúlt 10 évben bármikor létesítettem szexuláis kapcsolatot a fájdalom ugyanígy előjött. Volt, hogy kevésbé (pl aktus közben nem éreztem, de utána igen, és minden alkalommal legalább 1-2 nap kell a regenerálódáshoz), volt, hogy erősebben, attól függött mennyire tudok ellazulni, mert az javít a helyzeten, de sosem fájdalommentes az együttlét. Hüvelyen belül sosem érzek fájdalmat, csak a bemenetnél az egyetlen egy pont az, ami érzékeny és sérülékeny.

A fenti tünetekkel kerestem meg Takáts Béla doktor urat, akire az interneten találtam rá. A honlapján olvastam a korábbi betegek tapasztalatait és mivel ők is az enyémhez hasonló tüneteket vázoltak fel ezért megkerestem a doktor urat. Kicsit félve mentem el az első konzultációra, tekintve hogy korábban senki nem tudott segíteni a panaszaimon, igazából még diagnosztizálni sem tudták a betegségem. A doktor úr nagyon kedvesen fogadott, minden tünetemet, illetve, a betegség lefolyását részletesen átbeszélte velem, és megerősített abban, hogy vaginizmusom, illetve vulvidóniám van. Az én esetem az ő praxisában is bonyolultnak számított mivel a fájdalmam egy pontra koncentrálódott, és már nagyon rég fenn állt a probléma. Pár nappal később belevágtunk a kezelésekbe, ami nem csak abból állt, hogy a testemet, de a lelkemet is gyógyítottuk, mivel 10 év után, „hihetetlennek” tűnt, hogy pár hét alatt meggyógyulok majd. 12 kezelést kaptam, amiket intenzíven alkalmaztunk naponta több alkalommal is, és gyorsan mutatkoztak a pozitív eredmények (egyre kevésbé volt fájdalmas, illetve egyre lazábbak lettek az izmaim). Mindeközben csináltunk egy góckutatást is, hogy beazonosítsuk az esetleg jelen lévő baktériumokat, amik esetleges okozói lehetnek még a fájdalomnak. Sajnos találtunk is belőlük, és ezek gyógyszeres kezelését is megkezdtük.

A kezelések során, napról –napra kezdem megkönnyebbülni, mert éreztem a testemen a változást. A 12 fájdalom kezelés után még 6 „intim harmonizáló”kezelés következett, hogy véglegesítsük az elért eredményt, helyreálljon a testem PH-ja, és az „intim” részek működése.

Mivel a kezelések idején nem éltem párkapcsolatban ezért közvetlenül utána még nem volt alkalmam együttlét közben új tapasztalatokat szerezni, de azóta, már volt új partnerem és fájdalom mentes volt vele az együttlét, ami számomra nagyon megnyugtató, így lelkesen várom az újabb tapasztalatokat.

Mindenkinek, aki hasonló tüneteket tapasztal, csak ajánlani tudom a doktor urat, illetve a módszerét, mert 10 év fájdalmas együttlétei után rajtam is segített, amikor már azt hittem ez sosem fog megváltozni. Ami nagyon fontos, hogy nyitottnak kell lenni, és tényleg minden tünetről és tapasztalatról, aggodalomról beszámolni, és kérdezni, mert biztosan minden kérdésre választ lehet kapni, és minden apró részlet fontos lehet, és a doktor úr mindenkire annyi időt szám, ami tényleg szükséges, és én ezért külön hálás vagyok neki.:). Én mindig bármit kérdezhettem, rossz, vagy kellemetlen érzések nélkül és bármikor hívhattam ,amikor szükséges volt.

2013. szeptemberében rutin nőgyógyászati kenetvételem P3-as cytológia, de más kórokozót nem találtak. Ennek kezelésére Dalacin hüvelykrémet, és Isoprinosin tablettát kaptam. Kontroll kenetvétel után a cytológia P2-es, vegyes baktériummal, Döderlein baktérium kevés!

2013. december elején hólyagtáji fájdalmaim kezdődtek, fájdalom a vizeléskor, csípő érzés. A többszöri vizelettenyésztés negatív volt. D-Manózzal, tőzegáfonyával próbáltam segíteni a panaszokon. Eredménytelenül. December 25-én reggel enyhe vér volt a vizeletemben, amire NOLICIN antibiotikumot kaptam. A tüneteim nem múltak el ekkor urológus segítségét kértem. A vizelettenyésztés továbbra is negatív volt, végeztek cystoscopiát, de a hólyagon gyulladást nem találtak. Kaptam még Cyprofloxacint és Lovofloxacint antibiotikumokat. Uro-Vaxum-ot kaptam immunerősítésért, illetve nőgyógyászatra küldtek. Ekkor már hüvely szárazságra jellemző tüneteim i voltak, feszülés nyomás a hüvelyben és a hólyag környékén is. Folyásom nem volt, és most sincs.

Január 25-én vett kenetből a nőgyógyászat Trichomonas fertőzést diagnosztizált, melyre Tinidazolt kaptam, és 10 napig KLION kúppal kezeltek. A hólyagnyomás jócskán enyhült, de a hüvelyi panaszaim megmaradtak. Ekkora Budapesten hüvelykenet diagnosztikát készítettem, melyben gombát, septococcus B-t találtak, illetve a hüvelyi PH helyreállítását kezdték meg. Erre szájon át és hüvelyen keresztül tejsavat kaptam, a gombára, pedig bórsav kúpot, mely első ízben 5 napig, majd ezután 5 naponta kellett felhelyezni összesen 20 alkalommal. A gombára jellemző viszkető érzésem elmúlt, de a hüvely szárazságra utaló feszülő, égés, nyomás, megmaradtak, melyek főleg ülésre, járásra fokozódtak. Cikatridina kúpot használok a hüvely száraz érzésnek mérsékelésére. A méhnyakból vett kenetminta eredménye P2-es. A bórsavkúp irritál, illetve most már szinte minden irritálja a hüvelyi nyálkahártyám.

Múlt héten újból hüvelykenetet vetettem, melyben aerob vaginistist állapítottak meg, melynek a pontos kitenyésztését most a SOTE I. klinikán kezdik meg. Fájdalmaim nem szűnnek, feszítő. Nyomó égő érzés a hüvelyben, a vulván, a végbél körül is, enyhe hólyagtáji szúró érzés, néha csípő vizelés.

Alhasi menstruációs fájdalmak jelentkezése. FONTOS!! A menstruációs vérzésem 2 év csak 1-2 napig tart, kevesebb a vér mennyisége, és a fehér folyásom is jócskán lecsökkent az elmúlt 2 évben. Éjszakai verejtékezés jelentkezett fél éve. 42 éves vagyok! Korai menopauzára is gyanakszom, a hüvelyi PH is ezért borulhatott fel??? Ezt a kérdést is nagyon fontosnak tartom a tünetek miatt.

Kezelés után

Kedves szenvedő nőtársaim, akik az Interneten, fórumokon keresztül keresitek a megoldást a fájdalmaitokra, fontos tudnotok, hogy van megoldás!

Sok ilyen hozzászólással találkoztam, ahol fájdalmas hüvelyről, égő viszkető érzésekről, fájdalmas szexuális életről esik szó.

Az én esetem tanusítja, hogy van megoldás. Mikor rátaláltunk a Doktor Úr honlapjára már hónapok óta borzasztó hüvelyi fájdalmakkal küszködtem, alig tudtam ülni, és a gyaloglás is nagyon fájdalmas volt az említett terület fájdalma miatt. A szexuális együttlét teljesen lehetetlenné vált. Szinte nem tudtam élni az életemet! A fájdalmaim miatt elvesztettem a munkahelyemet is, és a teljes kilátástalanság szélére kerültem.

A Doktor Úr csoda módszerével 12 alkalomra teljesen meggyógyult a hüvelyi vaginizmusom, és mivel én nem vagyok egyszerű eset, és régóta szenvedtem vulvodiniával is, ezért erre még pár fenntartó kezelést ajánlottak, amit készséggel elfogadtam a gyógyulásom érdekében.

Már tudok ülni és járni, az életminőségem is rengeteget javult. Doktor Úr kivételével senki sem foglalkozik a nők ilyen jellegű fájdalmaival, pedig akadunk egy jó páran, akik ettől szenvedünk.

Hálát adok az Internetet, hogy rátaláltam a Doktor Úrra, és hálát adok a Doktor Úrnak aki az évek során szerzett tapasztalatai alapján, foglalkozik ezzel a betegséggel, megjegyzem EGYEDÜLÁLLÓAN Magyarországon, de akár Európában is.

Én biztos vagyok benne, hogy nőgyógyászhoz csakis hozzá fogok járni a jövőben is, a Doktor Úr nem csak fizikálisan, hanem lelki síkon is gyógyít minket, sokat foglalkozik a betegeivel, és a női lelket is próbálja erősíteni, ami nagyon fontos. Hiszen tudjuk, hogy néha pár jó szó is sokat segíthet!!

Kb. 2 éve kezdődtek panaszaim: csípő, égő érzés együttlét, valamint vizeletürítés esetén. 5 nőgyógyásznál is panaszommal. Több kivizsgálás, tenyésztés, hüvelykrémek után sem történt változás. Közben méhszájsebem alakult ki, melyet fagyaszottam, majd hüvelygombám, melyet kezeltek. De a fájdalom továbbra sem múlt el. A legutóbbi orvos azt állapította meg, valószínűleg vulvodyniám van. Azt ajánlotta, külföldről szerezzek be egy krémet, valamint lidokain kenőcsöt is használhatok, és csináltassak allergiavizsgálatot. Ha az előbbiek nem hoznak eredményt, műtéti beavatkozást érdemes csinálni. Nos az előzőek semmi eredményt nem hoztak. A műtétet szeretném elkerülni. Így további orvosokat kutatva, rátaláltam Dr. Takáts Bélára. Már 4. alkalommal találkozom vele, és végezzük el a fájdalomkezelést, illetve az újra kialakult méhszájsebem ecsetelését.

Két és fél hónap, 12 fájdalmas ám de egyre tűrhetőbb kezelés után, végre együtt tudok lenni a párommal fájdalom nélkül. Leírhatatlan nagy öröm töltött el az első próbaegyüttlét után, és ezt nagyon szépen köszönöm a Doktor Úrnak!

Keresés

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36 30 514-3529

hétfőn, kedden: 16-20 óráig,
szerdán, csütörtökön 8-12 óráig

Email: drtakatsbela@gmail.com

Cím: 1118 Budapest Gazdagréti tér 5. fsz. II. sz. Felnőtt Háziorvosi Rendelő bővebben>>>

Dr Takáts Béla nőgyógyász